PARTICULIEREN

Denkt u de laatste tijd veel aan hoe het vroeger was, bijvoorbeeld om op de koffie te gaan bij familie of vrienden en hoe er de verjaardagen werden gevierd toen u nog jong was? Of bent u het juist vergeten, maar weten uw naasten dat u er wel weer eens over zou willen praten? Dan is het echt tijd voor een themakoffer. De koffer met het thema ‘visite en verjaardagen’ halen de herinneringen aan deze gezellige gebeurtenissen weer naar boven.

Moet u hiervoor de deur uit?

Nee, ik kom bij u thuis om samen met u fijne momenten te beleven. Voorwaarde is wel dat u in Den Haag of directe omgeving woont.

Elke koffer bevat liedjesbundels die passen bij het thema en/ of verhalen en gedichten. Ook zijn er foto’s en bij praktisch alle koffers spelmateriaal aanwezig. U kent vast nog wel het lied van Rita Corita: Koffie, koffie, een lekker bakkie koffie! Meezingen mag. Laat u verrassen.

Deze activiteit is ook uitermate geschikt voor mensen met een lichte vorm van dementie. Doordat het lange termijn geheugen niet is aangedaan, kunnen deze ouderen meepraten over de thema’s en dit versterkt hen in hun gevoel van eigenwaarde. Dit wordt ’reminiscentie’ genoemd. En ….. daar wordt een mens gewoon blij van!

Wilt u meer weten over reminiscentie? Klik dan op deze link: www.reminiscentie.nl

In totaal zijn er 10 koffers met elk een uitgewerkt thema. Welke dit zijn kunt u lezen onder het kopje’ Thema’s’ .

Bent u niet zo geïnteresseerd in de tijden van weleer, maar wilt u liever een andere invulling van de tijd, dan bepalen we samen tijdens in een kennismakingsgesprek wat voor u de meest geschikte vorm van dagbesteding is. Er is veel mogelijk!